Najmladji učesnici Dakar relija iz Srbije

NOVI SAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Prvi vozači iz Srbije koji će učestvovati na reliju Dakar Bojan Milanović i Darko Veljković izjavili su u sredu da će dati sve od sebe da časno predstave ime Srbije i domaćeg automobilizma na predstojećoj trci.

Kako su rekli novinarima u Novom Sadu, gde su otvorili 12. Medjunarodni sajam automobila, ideja da nastupe na reliju Dakar došla je potpuno slučajno, nakon odlične ovogodišnje sezone Milanovića na brdskim trkama u klasi malog N i trenutno prvog mesta u generalnom plasmanu.

"Vozićemo za 'Opel Dakar tim' iz Madjarske i sve pripreme i održavanje automobila biće obavljene u njihovoj režiji. Naš auto je `opel antara RR3' sa motorom V6 od 3.2 litra i 24 ventila, sa snagom od 210 konja, a poseduje i sekvent menjač sa šest brzina", rekao je Milanović.

Prvu probu automobila imaće na stazi u Budimpešti krajem oktobra, gde će proći obuku upoznavanja automobila sa mehaničkim problemima koji ih očekuju na brzincima, kako bi sami mogli da otklone pojedine kvarove na terenu.

Reli Dakar vozi se od 5. do 20. januara 2013. godine, kroz predele Argentine, Perua i Čilea. Prvi vozači iz Srbije koji će učestvovati na reliju Dakar su iz Kraljeva, a interesantno je da će biti i najmladji tim u istoriji tog relija. Milanović ima 25, a Veljkoviću je 30. godina.

Pogledajte još