Gašić: Dobro je da se ovakva utakmica dobije

Partizan je u Pioniru savladao Široki sa 65:62 u 4. kolu regionalne Jadranske lige.

"Svaka utakmica u Jadranskoj ligi, a pogotovo u Evroligi, jedan je čas i dobra škola za naš tim. Sigurno da nije srazmerno sve sa našim radom na treningu sa onim što igrači pokazuju na meču, imamo mnogo strpljenja i vere u ovaj mladi tim. Takođe je sigurno da će njihovo odrastanje i stasavanje morati da bude ubrzanije, pre svega kada je u pitanju igra u napadu", izjavio je Gašić.

Prema njegovim rečima, crno-beli "praktično iz meča u meč dozvoljavaju sebi luksuz da promašuju zicere", koji dodatno uvlače tim u nervozu, što se reflektuje na ritam i kontrolu utakmica, pa samim tim i na rezultat.

"Sve dobre stvari koje uradimo, što se videlo i u trećoj četvrtini, proističu iz dobre odbrane i drago mi je da su to igrači shvatili. Sa korekcijama u odbrani Široki je u toj deonici dao samo šest poena, tri iz igre. Mi nismo ubacili pet ili šest zicera, oni su uhvatili neke bitne lopte i pogodili. Nismo materijalizovali čvrstinu i ozbiljnost, ipak važno je da imamo obrazac kako ovaj tim treba da se ponaša i u Jadranskoj ligi i u Evroligi", podsetio je pomoćnik Duška Vujoševića.

Gašić je dodao da period sazrevanja veoma mladog tima Partizana može biti "veoma bolan".

"Dobro je da smo večeras na vreme shvatili šta sve može da nas snađe. Dobro je da se ovakva utakmica dobije, ali je zabrinjavajuće da se neke stvari provlače, bez obzira na njihovu mladost, na energiju koje nose, one su prisutne i moramo ih korigovati u narednom periodu. Ovaj tim ima veliki potencijal i oni će to pokazati. Zahvalio bih navijačima koji su došli da nas bodre i pozivam ih u što većem broju na našu narednu utakmicu protiv CSKA u Evroligi” , rekao je Gašić.

(Tanjug)

Pogledajte još