Stručni savet traži od Udovičića izveštaj

Taj izveštaj, kako je saopštio VŠ, predstavlja obavezu da se u najkraćem roku prevaziđu problemi koji su prisutni u nacionalnom savezu, a delom su izneti u pismu igrača.

"Naši navijači, prijatelji i sponzori ne moraju da brinu oko sudbine srpskog vaterpola. Veličina uspešnih i jeste da ne žmure kada se pojave teškoće, već da se odmah na njih ukaže i potom krene u rešavanje. Zbog toga molimo, ali i tražimo strpljenje javnosti, jer želimo da narednih dana u miru sagledamo čitavu situaciju i početak novog olimpijskog ciklusa dočekamo sa jasnom slikom o aktuelnom trenutku trofejnog sporta", stoji, između ostalog, u saopštenju VŠ, koje su potpisali predsednik Saveza Velibor Sovrović i predsednik Stručnog saveta Nenad Manojlović.

Dodaje se da su u godini velikih uspeha kada su osvojene bronza na Olimpijskim igrama u Londonu i zlato na evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, veličina VŠ "ogleda i u snazi rešavanja problema i traženju načina da rad u budućnosti bude još bolji".

"Upravo tako se i posmatra pismo upućeno od strane dela reprezentativaca koje za cilj očigledno ima želju da se poboljšaju odnosi, kako na relaciji između igrača i stručnog tima na čelu sa selektorom, tako i odnosa igrača i samog saveza. Njihovi stavovi nedvosmisleno ukazuju na želju da organizacija i reprezentacija nastave sa uspesima i u narednom periodu. Da se u javnosti ne bi stvorila pogrešna slika moramo da istaknemo da ni jednog trenutka među igračima nema govora o bojkotu igranja u reprezentaciji, niti bilo kakvih ultimativnih zahteva za iniciranjem određenih rešenja", naglašava se u saopštenju.

(Tanjug)

Pogledajte još