Kameron "zgrožen" scenama u Kruševcu

Jučerašnju utakmicu na kojoj reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, obeležio je incident posle gola Engleske, kada su se prvo sukobili igrači oba tima, a posle toga i pojedini članovi stručnih štabova dve selekcije.

Ceo sukob trajao je nekoliko minuta, a sve se smirilo kada je gostujuća ekipa otišla u svlačioniocu. Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča Srba i Engleza u Kruševcu

On kaže da je tokom čitavog meča bio izložen ruganju navijača koji su oponašali majmunsko kreštanje i da je dva puta pogođen kamenom, preneo je britanska stanica. Povici su počeli još prilikom zagrevanja i tokom meča su postajali se gori.

"Posle 60 minuta više nisam mislio na igru. Bio sam besan i bilo mi je teško da se koncentrišem," rekao je on.

Rouza su posle gola okružili srpski igrači i, kako tvrdi, počeli da ga guraju a neko ga je dva puta udario.
"Tada sam šutnuo loptu i posle toga mi je rečeno da se udaljim," objasnio je on.

Predsednik Asocijacije profesionalnih fudbalera Klark Karlisl kaže da Srbiji treba da bude zabranjeno učešće na turnirima i da je to što je Rouz udaljen jer je reagovao na rasne uvrede "farsa."

Srbiji treba da bude zabranjeno učešće jer se ove uvrede ponavljaju, rekao je on. "Bi-bi-si" podseća da je holandski igrač Nedum Onuha bio izložen rasnim uvredama na utakmici omladinskih reprezentacija Srbije i Holandije na Evropskom šampionatu u Holandiji 2007. godine za šta je Srbija platila kaznu od 16,000 funti.

Utakmica u Kruševcu završena je pobedom mlade selekcije Engleske od 1:0, kojom se reprezentacija Srbije oprostila od učešća na prvenstvu Evrope u Izraelu 2013.

(Tanjug)

Pogledajte još