Anćeloti: Želim da ostanem u Milanu

MILANO, 31. marta 2009. (Beta-Rojters) - Trener italijanskog fudbalskog kluba Milana Karlo Anćeloti izajvio je da želi da ostane na klupi "crveno-crnih" i sledeće sezone, uprkos medijskim spekulacijama da su Čelsi i Real Madrid zainteresovani za mogući transfer.

Mediji su prethodnih dana naveli da bi čelnici Čelsija želeli da dovedu Anćelotija na Stamford Bridž i tako pronađu trajno resenje za posao trenera "plavaca", jer će Gus Hidink voditi ekipu samo do kraja sezone.

Takođe, spekuliše se da bi Florentino Perez, ukoliko bude izabran za presednika Real Madrida, pokušao da dovede italijanskog stručnjaka na Santjago Bernabe.

"Želim da ostanem u Milanu. Naravno, pod uslovom da na kraju sezone budemo najmanje treći i izborimo mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je Anćeloti za Gazeta delo Sport.

Milan je trenutno na trećem mestu prvoligaške tabele sa 14 bodova zaostatka za prvoplasiranim Interom. "Crveno-crni" nisu osvojili titulu od 2004. godine.

Uprkos osvajanju Lige šampiona 2007. godine, kada je Milan pobedio Liverpul sa 2:1, čelnici Milana postavili su uslov treneru da ekipa ove sezone mora da bude najmanje treća na tabeli.

"Cilj je da treniram Milan i sledeće sezone i ta priča je za mene završena", dodao je Anćeloti.

Anćeloti je istakao da su povrede igrača glavni uzrok loših rezultata Milana.

Trener Milana smatra da je Liverpul najjača ekipa u Evropi, dok je privremeni trener Čelsija i selektor reprezentacije Rusije Gus Hidink trener kojeg najviše poštuje.

Pogledajte još