Partizan ispustio pobedu protiv CSKA

Partizan je na početku utakmice zaustavio goste, a Vesterman je postizao poene i kreirao prilike za saigrače. Uz veliko angažovanje i zaglušujuću buku sa tribina, crno-beli su naveli Moskovljane da u prvih osam minuta izgube čak osam lopti.

Partizan je poveo 11:4, ali je CSKA počeo da smanjuje prednost kada su, umesto Vestermana i Dejana Muslija, ušli Danilo Anđušić I đorđe Gagić, a u tim gostiju Zoran Erceg koji je u finišu prve deonice postigao trojku za vođstvo svog tima 14:13, a onda i još jednu na početku druge za 17:13.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan izgubio od CSKA posle produžetka

Partizan je na kratko smanjio vođstvo, ali se tada "raspucao" CSKA, naročito Vims koji je pogađao iz skoro svih situacija.

Moskovljani su stekli dvocifrenu prednost pošto je trener domaćih Duško Vujošević dobio tehničku grešku zbog prigovora, a posle penala i dodatne akcije, Moskovljani su poveli sa 31:20.

Partizan je uspeo da priđe zahvaljujući i Druu Gordonu koji je odlično igrao u odbrani, a u napadu je postigao šest vezanih poena, tako da su crno-beli prišli na 27:33.

CSKA je, međutim, trojkama Vimsa i Ercega ponovo povratio prednost od 10 poena, 39:29, ali je Vesterman u poslednjim sekundama smanjio prednost na 39:31.

(old_image)

To je bio uvod u borbu u trećoj deonici. CSKA je preko Nenada Krstića povratio 10 poena prednosti i održavao je uz pomoć Vimsa, ali se Partizan nije predavao.

Uz jaku odbranu, crno-beli su pogađali u napadu, a Lučić, Davis Bertans i Bogdan Bogdanović trojkama smanjivali prednost u četvrtini sa malo poena. Domaći tim je šest sekundi pre kraja sa penala prišao na samo tri poena zaostatka – 46:49, a na početu poslednje deonice došao na samo poen manje, 48:49.

U poslednjih napetih 10 minuta igrala se jaka odbrana, a Partizan je polako prilazio, da bi u 34. minutu poveo trojkom Vestermana, 55:53. Vims je potom uzvratio sa četiri vezana poena, a Bogdanović doneo novo izjednačenje – 57:57.

Bertans i Teodosić su razmenili trojke, a Krstić i Bogdanović po dva pogođena penala za 62:62, 59 sekundi pre kraja.

Napad za CSKA prokockao je Teodosić, kome je Bogdanović iznudio ličnu grešku u napadu. Partizan je imao nešto više od 25 sekundi za napad, ali ga nije iskoristio, tako da je utakmica otišla u produžetak.
(old_image)
Šampion Srbije napravio je četiri poena prednosti, 67:63, posle koševa Muslija i pogotka Bogdanovića iz kontranapada, što je izazvalo erupciju oduševljenja u hali. CSKA je, međutim, pokazao koliko ima velike igrače, pošto je Vims prvo iz penala smanjio razliku, a onda je Teodosić postigao koš i iskoristio dodatno slobodno bacanje i povratio prednost za svoj tim 70:69.

Crno-belima, međutim, kao da su se "vezale noge" u poslednjih 78 sekundi - nisu uspeli da iskoriste dva napada, dok su igrači CSKA bili sigurni sa penala, tako da su 15 sekundi pre kraja stekli vođstvo 74:69 i prelomili meč.

Mladi Partizanovi igrači Vesterman, Bogdanović i Gudman odigrali su sjajnu utakmicu, a posebno se istakao Musli u odbrani, a i u napadu je privlačio pažnju.

Uprkos porazu, domaći košarkaši su na kraju dobili veliki aplauz.

Navijači Partizana su pre utakmice i tokom nje u nekoliko navrata vređali Teodosića. Navijači CSKA bili su raspoređeni na nekoliko mesta po celoj hali, sa zastavama i drugim obeležjima.

Beta

Pogledajte još