ICU u ponedeljak o Armstrongu

EGL, 19. oktobra 2012. (Beta-AP) - Medjunarodna biciklistička unija (ICU) objavila je da će u ponedeljak saopštiti svoj stav povodom izveštaja Antidoping agencije SAD (USADA) o Lensu Armstrongu, u kome je on predstavljen kao višegodišnji varalica.

ICU je izveštaj USADA dobila prošle nedelje i ima rok do kraja nedelje da ratifiukje odluku američke agencije o oduzimanju sedam trofeja sa Trke kroz Francusku ili da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

USADA je doživotno suspendovala Armstronga i navela da bi trebalo da izgubi titule zbog svoje umešanosti u "najsloženiji, profesionalizovani i uspešni doping program koji je sport ikada video".

Predsednik ICU Pet Mekvejd je u današnjem saopštenju naveo da će u ponedeljak u Ženevi održati konferenciju za novinare i obavestiti javnost o stavu njegove organizacije u slučaju Armstronga.

Armstrong je zbog izveštaja USADA već ostao bez ključnih sponzora, a podneo je i ostavku na mesto predsednika dobrotvorne organizacije za borbu protiv raka, čiji je osnivač. Armstrong je pobedjivao na Turovima od 1999. do 2005. godine.

Pogledajte još