Srbija napredovala za devet mesta u uslovima poslovanja

BEOGRAD, 23. oktobra 2012. (Beta) - Srbija je po uslovima poslovanja napredovala za devet mesta na 86. poziciju medju 185 zemalja što je razultat sprovedenih reformi u tri oblasti, navodi se u utorak objavljenom Izveštaju o uslovima poslovanja za 2013.godinu (Doing b u s i n e s s).

Prošle godine, Srbija je u izveštaju Doing b u s i n e s s bila 92. od 183 zemlje, ali je nakon redovne revizije liste pala na 95. poziciju jer su na listu uvedene još dve zemlje i ispravljene neke greške za druge države.

Srbija je ostvarila napredak u rešavanju nesolventnosti, primeni ugovora i otpočinjanju biznisa što je svrstalo medju prvih deset zemalja na svetu koje su najviše napredovale u regulatornim reformama, navodi se u izveštaju čiji su autori Svetska banka i Medjunarodna finansijska korporacija (IFC).

U poredjenju sa proslogodišnjim revidiranim izvestajem, najveći napredak za 49 mesta, zabeležen je u oblasti otpočinjanja biznisa po kojem je Srbija sada na 42. mestu, a čemu je doprinelo ukidanje minimalnog osnivačkog kapitala.

Pogledajte još