Ilgauskas poklonio dečaku slavljeničku loptu

KLIVLEND, 1. aprila 2009. (Beta-AP) - Slučaj nestale košarkaške lopte dobio je srećan završetak, pošto je centar Klivlenda Zidrunas Ilgauskas odlučio da je pokloni dečaku koji je ukrao na utakmici kada je igrač postigao svoj 10.000. poen u NBA ligi.

Lopta je bačena u publiku posle utakmice sa Atlantom 21. marta. Ilgauskas je počekom prve četvrtine postigao svoj jubilarni poen i nadao se da će je pronaći posle meča i zadržati kao suvenir.

Čak su i mediji u Klivlendu digli galamu da se lopta vrati. Majka osmogodišnjeg dečaka pozvala je upravu Kavalirsa i obavestila ih da je njen sin odneo loptu. "Nežni džin" Ilgauskas odlučio je, međutim, da pokloni detetu loptu kao suvenir.

"Bilo mi ga je žao. Poslednjih dana je bez potrebe svašta istrpeo. Meni je bio važan sam put do tog broja, a ne lopta. Želim da je zadrži u miru. Ne treba mi lopta", rekao je 2,21 metara visoki Ilgauskas.

Litvanski centar odigrao je ove nedelje 700. utakmicu u NBA ligi. On je rekao da ne zna kako je lopta uopšte završila na tribina, ali da uopšte ne krivi dečaka što je hteo da zadrži loptu kada mu je pala u ruke.

"Ja bih je takođe odneo kući. On je jednostavno išetao iz hale sa 20.000 ostalih navijača. Nema pretresa do gole kože na izlazu. Barem se nadam da nema", rekao je Ilgauskas.

Pogledajte još