Premijera Čehovljevog galeba u Novom Sadu

NOVI SAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu izvešće u petak premijeru "Galeba" Antona Čehova, u režiji Tomija Janežiča iz Slovenije, u trajanju od šest i po sati, sa tri pauze.

"Galeb" je nastao kao rezultat šesnaestomesečnog kreativnog procesa, a u pitanju je predstava u kojoj prvi put učestvuju i profesori i studenti Akademije dramskih umetnosti u Novom Sadu.

Režija i scenografija su delo Tomija Janežiča, a predstavu potpisuju još i Isidora Žebeljan, koja je napisala muziku, zvuk je dizajnirao Tomaž Grom, kostimografiju Marina Sremac, a dramaturg je Katja Legin.

U predstavi igraju Jasna Djuričić, Boris Isaković, Boris Liješević, Denes Debrei, Dušan Jakišič, Draginja Voganjac, Milica Janevski, Filip Djurić, Ivana Vuković, Dimitrije Dinić, Tijana Marković, Milica Trifunović, Jovan Živanović i Dušan Mamula.

Prvi čin bavi se temama pozorišta i umetnosti, drugi temama zaljublivanja, fantazije i snova, u trećem činu se kao tema pojavljuju predmeti, posedovanje predmeta i ljudi, tretiranje drugog kao predmeta, dok se četvrti čin bavi pitanjem sudbine i pitanjem kako odluke i dogadjaji utiču na život pojedinca.

Pogledajte još