Fakulteti da pomognu studentima

Ministarstvo je te molbe poslalo na fakultete na kojima pojedini studenti sa dovoljnim brojem bodova neće moći da se školuju o trošku države. Takođe je fakultetima preporučeno da skalu formiraju prema kriterijumima koje sami utvrde.

Od prošle nedelje štrajkuju studenti Fakulteta likovnoh umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta političkih nauka i Arhitektonskog fakulteta zbog toga što pojedini studenti sa maksimalnih 60 poena ne mogu da se školuju o trosku države.

Uvažavajući ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze studenti i njihovi rotitelji, Ministarstvo prosvete ulaže veliki napor da zajedno sa fakultetima i studentima pronadje odgovarajuća rešenja za studentske zahteve, navode u ministarsvu.

Sa rukovodstvima fakulteta na kojima je došlo do problema pri upisu, dogovoreno je da se uradi plan olakšavanja upisa, koji podrazumeva definisanje obima popusta prema rang listi studenata ispod crte za upis na finansiranje iz budžeta.

Danas je Fakultetu primenjenih umetnosti predloženo da najmanje 20 studenata koji su najbolje rangirani ispod crte oslobodi školarine, a da za ostale primeni skalu umanjenja.

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta)

Pogledajte još