Armagedon u Njujorku?

0

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić je veoma aktivan na Tviteru, iz prve ruke izveštava o urganu Sendi, zbog kojeg je otkazano na stotine letova i u potrazi za hranom opustošeno isto toliko prodavnica.

Uragan Sendi se kreće severno od Kariba ka istočnoj obali SAD, a u Njujorku se planira zatvaranje gradskog prevoza, saopštile su lokalne vlasti.

Ovde je panika kao da dolazi Armagedon, prazne samoposluge i zaustavljaju javni prevoz. Na svim kanalima panika… Počinje kiša. U ponedeljak uveče je glavni udar. Kažu, do utorka noć nije za izlazak na ulicu. Sunce tek u četvrtak – tvitovao je Jeremić i istovremeno fotografisoao prizore iz Njujorka.

Uragan Sendi je na Karibima odneo skoro 60 života. Očekuje se da će glavni udar nevremena biti u utorak ujutro kada ta ogromna masa vazduha stigne do obale izmedju američke države Virdžinije i Masačusetsa, dve države koje deli hiljade kilometara.

Uragan Sendi bio je sinoć na 540 kilometara jugoistočno od Čarlstona u Južnoj Karolini i kretao se ka severu brzinom od 18 kilometara na čas, saopštio je Američki centar za nadzor uragana, s sedištem u Majamiju.

Predviđa se da bi uragan Sendi mogao da pogodi Boston, Njujork, Baltimor, Vašington i Filadelfiju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.