RIK dodelio mandate za dva poslanika iz JS i SNS

0

BEOGRAD, 30. oktobra 2012. (Beta) – Republička izborna komisija (RIK) dodelila je u utorak mandate novim poslanicima sa izborne liste SPS-PUPS-JS i "Pokrenimo Srbiju" Radoslavu Komlenoviću i Radmilu Kostiću, koji će u parlamentu zameniti Anu Sekulović i Mariju Blečić.

BEOGRAD, 30. oktobra 2012. (Beta) – Republička izborna komisija (RIK) dodelila je u utorak mandate novim poslanicima sa izborne liste SPS-PUPS-JS i “Pokrenimo Srbiju” Radoslavu Komlenoviću i Radmilu Kostiću, koji će u parlamentu zameniti Anu Sekulović i Mariju Blečić.

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja prihvatio je danas ostavke poslanica Jedinstvene Srbije (JS) i Srpske napredne stranke (SNS) Ane Sekulović i Marije Blečić, koje su ih podnele zbog odlaska na drugu funkciju, nespojivu sa poslaničkom.

Poslaničko mesto, usled prestanka mandata Ani Sekulović, trebalo je da se dodeli prvom sledećem na listi JS-a Mariji Jevdjić, ali je ona RIK-u dostavila overenu izjavu da na prihvata mandat narodnog poslanika, koji je nakon toga dodeljen sledećem na listi – Radoslavu Komlenoviću.

Kruševljanin Radoslav Komlenović (48) je po zanimanju profesor fizičkog vaspitanja, a Radmilo Kostić (39) je diplomirani ekonomista iz Pirota.

Odluka RIK-a stupa na snagu danom donošenja, dostavlja se Skupštini Srbije i objavljuje u Službanom glasniku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.