Poslanici Zajedno za Šumadiju ne idu u Skupštinu Srbije

KRAGUJEVAC, 1. novembra 2012. (Beta) - Poslanici stranke Zajedno za Šumadiju koji su deo vladajuće većine obavestili su u četvrtak predsednika Skupštine Srbije da neće učestvovati u radu parlamenta "do razrešenja alarmantnog stanja u Kragujevcu".

Zajedno za Šumadiju koju predvodi gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović optužila je načelnika kragujevačke Policijske uprave Ivana Djorovića za korupciju i za prebijanje jednog funkcionera stranke. Oni traže smenjivanje Djorovića, a regrutovali su 2.000 članova stranke da od, kako su rekli, "bahatih policajaca" štite gradske funkcionere i gradjane.

U današnjem saopštenju Zajedno za Šumadiju se navodi da je u Kragujevcu "atmosferu opasnih incidenata izazvao deo Policijske uprave na čelu sa načelnikom Ivanom Djorovićem".

Dodaje se da je odluka o neučestvovanju u radu parlamenta motivisana "brutalnim nasiljem, pretnjama, pritiscima prema narodnim poslanicima, novinarima, privatnim preduzetnicima, investitorima i izabranim predstavnicima gradjana, podstrekivanjem glasina i širenjem neistina".

U Skupštini Srbije ima tri poslanika Zajedno za Šumadiju koji su deo poslaničkog kluba URS.

Pogledajte još