Bizarna dijeta: Žena koja ceo život jede samo hleb, mleko i pomfrit?!

Amerika, a sada i cela planeta, polako postaje preplavljena ljudima koji veći deo svoje ishrane bazira na brzoj hrani. To je i razlog da je Amerika i dalje država sa najvećim brojem gojaznih osoba, mada i ostale počinju polako da je sustižu.

Međutim, iako smo mislili da smo čuli svašta na ovu temu, ovo do sada nismo. Naime, kako prenosi Index.hr, Njujorčanka Marija Lopez (54) ceo život se hrani isključivo hlebom, mlekom i pomfritom. Verovali ili ne, ona nikada nije ni okusila voće i povrće.

Tek ponekad, Marija sebe časti sladoledom, palačinkama ili slaninom, a sve ostalo što vidi na rafovima samousluga joj deluje krajnje neprivlačno.

- Evo gledam, ali to meni ne izgleda kao hrana - kaže novinarki ABC Newsa, Marija Lopez gledajući u drugu hranu tj. hranu koja nije deo njene "dijete". Ona tvrdi, da iako je često osuđuju, ona je fizički potpuno zdrava.

Nensi Zuker, direktorka Centra za poremećaje u ishrani na Univerzitetu Djuk u Severnoj Karolini, uverena je da Marija Lopez nije jedinstven slučaj.

- Ne razumemo u potpunosti razloge za ovakvu izbirljivost, ali sasvim je sigurno da je na delu neki vid biološke borbe, a uzroke te borbe ne treba tražiti isključivo u glavama tih ljudi - kaže Zukerova.

Neverovatno, zar ne?

Pogledajte još