Sukobi u Alepu i Damasku

0

Pobunjenici i pripadnici provladinih snaga i u ponedeljak su se sukobili u Alepu i Damasku, dok opozicija na sastanaku u Dohi razmatra mogućnost ujedinjenja, skoro 20 meseci nakon početka sukoba u Siriji.

U ekonomskom centru na severu zemlje, Alepu, tri meseca traju borbe pobunjenika i provladinih snaga, u kojima je razoren severozapad grada i uništen magacin Crvenog polumeseca.

Kako se saznaje iz neimenovanih izvora u toj medjunarodnoj organizaciji, “nema tačnih podataka o šteti” u magacinu, u kojem su se skladištili hrana, lekovi i proizvodi za bebe.

Sukoba je bilo i nedaleko od aerodroma u Alepu, saopštila je Opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Borbe u Damasku se vode najviše u južnim delovima grada, a brojni stanovnici su se sklonili u susedno palestinsko izbegličko naselje Jarmuk, navodi OSDH.

Nacionalni savet, najveća opoziciona koalicija u Siriji, saopštila je u ponedeljak da su kritike na njen račun opravdane, ali da ne bi mogla da bude zamenjena, uprkos apelima za formiranje vlade u egzilu.

Nacionalni savet održao je sastanak u Dohi, uoči skupa šire opozicije u tom gradu pod okriljem Arapske lige, koji je planiran za četvrtak.

DAMASK, 5. novembra 2012. (Beta-AFP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.