Top 10 nezaboravnih vampirskih filmova

10. Blade (1998)
Vesli Snajps je jedan od najrazbacanijih filmskih vampira svih vremena. Možda ovaj film nema neku "duboku" radnju, ali je opako dobra akcija od koje... provri krv, naravno.



9. Near Dark (1987)

Možda vam je promakao ovaj mračni vampirski film, koji je i vestern i porodična drama i... mnogo toga još. Kako to samo zna sjajna Ketrin Bigelou!



8. Thirst (2009)

Stajliš film Park Čan-Vuka koji u jednoj vampirskoj priči miri ljubitelje umetničkih filmova i sve koje vole bezobraznu privlačnost vampira poput onih iz serije "True Blood".



7. Underworld (2003)

Selena (Kejt Bekinsejl) je moćna vampirka i zato dame vole ovaj film. A možda i zbog Skota Spidmana koji, za razliku od Bena iz serije "Felisiti", kao Majkl ima zdraviji odnos sreće da je mnogo zgodan i realnosti da je dosadan.


6. Interview with the Vampire (1994)

Nil Džordan je od ovog filma napravio film izuzetne atmosfere, iako se kasting mnogima učinio vrlo "na ivici". Ipak, uvek ćemo uživati baš u tome što su Tom Kruz i Bred Pit vampiri.



5. Twilight (2009)

OK, znamo, kada bi se uspeh merio po zaradi, broju zrnca prašine dignute do zvezdanih nebesa - "Sumrak Saga" bi bila šampion. Međutim, prvi deo zaslužuje (zlatnu?) sredinu, dok nastavci ne zaslužuju da budu na ovoj listi.



4. Dracula (1931)

Bela Lugoši je legendardni grof Drakula koji je uvek bio i biće inspiracija mnogim "krvopijama" na velikom ekranu. Pravi fanovi vampira ovaj film često repriziraju.



3. Bram Stoker’s Dracula (1992)
Film Frensisa Forda Kopole koju, složiće se mnogi, možemo smatrati jednom od najraskošnijih ekranizacija čuvenog romana. Geri Oldman je jednostavno brilijantan.



2. Let the Right One in (2008)

Ne, nemojte biti iznenađeni - jedva smo izdržali da ovaj sasvim poseban film o vampirima stavimo na prvo mesto. Šveđani su jednostavno "objasnili" kako se može biti i stilizovan i uzbudljiv u isto vreme.

1. The Lost Boys (1987)
Ne staviti (R.I.P.) Korija Hejma i Džejsona Patrika na prvo mesto?! Nemoguće! Ovo je kultna horor komedija i kultni vampirski film. Tačka.

Koji je tvoj omiljeni vampirski film?

Pogledajte još