Mikele Barki otvara festival čembala

BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta) - Medjunarodni festival čembala počinje u subotu, 10. novembra, a manifestacija će biti otvorena izložbom starih instrumenata i koncertom italijanskog čembaliste Mikele Barkija, najavili su u četvrtak organizatori.

Barki je studirao na konzervatorijumu "Djuzepe Verdi" u Milanu, a nastupa kao solista, ili sa orkestrima širom sveta.

Italijanski umetnik bavi se i rekonstrukcijom instrumenata sa dirkama - čembala, spineta, virdžinala i orgulja, oslikavanjem dekorativne plastike tavanica i zidova, kao i restauracijom nameštaja.

Mikele Barki snimao je tonske i video zapise za RAI, austrijski ORF, nacionalne radio stanice Francuske, Švajcarske, Nemačke, a takodje i za američke muzičke kuće.

Deveti Medjunarodni festival čembala "Čembalo, živa umetnost / Ars Vivendi clavicembalum" biće organizovan od 10. do 15. novembra u Kulturnom centru Beograda (u novom POP UP prostoru nekadašnje knjižare Stubovi kulture), a ulaz na koncerte je besplatan.

Na festivalu će nastupiti Kristof Bosert iz Nemačke, madjarsko-slovenački trio Muze (Noemi Konta, Eva Vratčnik i Nikolina Vukoja), Stefan Beši iz Francuske, Bojana Dimković iz Srbije i Meila Tome Pihler iz Brazila, Lana Jelenković, Sofija Grgur, Jovana Bojović, ansambl "Beogradski barok" i sopran Olivera Tičević iz Srbije,

U pratećem programu festivala biće organizovani izložba starih instrumenata Kristijana Bjelanovića i majstorske radionice i predavanja gostiju o programima koje su odabrali za nastup, a svi koncerti počinju u 21.00.

Foto:www.danubeogradu.r

Pogledajte još