SRS održao protestni skup ispred Predsedništva

BEOGRAD, 17. novembra 2012. (Beta) - Pristalice Srpske radikalne stranke (SRS) održale su u nedelju protestni skup ispred zgrade Predsedništva Srbije zbog oslobadjanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Haškom tribunalu i zatražili od najviših državnih organa u Srbiji da počnu da brinu o svojim gradjanima kojima se sudi pred tim sudom.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je na skupu da Srbija od 2000. nije učinila ništa da pomogne svojim gradjanima u Haškom tribunalu, a da je Hrvatska potrošila na desetine milione evra i unajmila najbolje lobiste i advokate da zaštiti svoje gradjane.

"Hrvatska je ostvarila svoj cilj. Srbija od 2000. nije uradila ništa da pomogne zatočenima u Hagu. Ovo su posledice toga što su na vlasti u Srbiji oni koji su se odrekli najboljnih Srba poput (Vojislava) Šešelja i (Slobodana) Miloševića", kazao je Šarović novinarima.

"Haški tribunal je juče oslobodio ustaške zlikovce, pre toga Nasera Orića, uskoro će (Ramuša) Haradinaja, a nikad nije sudjeno zlikovcima poput (Alije) Izetbegovića i (Franje) Tudjmana. Ovakve presude ne iznenadjuju više nikog", naveo je Šarović.

Nekoliko stotina pristalica SRS-a tokom četrdesetominutnog protesta uzvikivalo je izmedju ostalog "Tomo, ustašo" i "Sloboda Šešelju". Njih je u blizini zgrade Predsedništva zaustavio kordon policije.

Pogledajte još