Rudan:Moj otac je u Jasenovcu batom pokušavao rešiti jevrejsko pitanje

Možda ste mislili da vas kontroverzna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan ne može ničim više iznenaditi, ali ne budute sigurni. Rudan je na Novoj TV održala čas iz političke nekorektnosti ili korektnosti, zavisi od toga, da li ste Vedranin obožavatelji, ili pak spadate u grupu onih koji se pitaju "šta će ta, nadobuna, još da nam kaže".

U svojoj rubrici na Novoj TV, Vedrana se upitala:"Zašto je dim iznad iznad Ausvica večni dim, a dim iznad Gaze pi*din dim?"

"Ovo neka ostane među nama. Моj otac je u Jasenovcu pokusavao batom rešiti jevrejsko pitanje, da li to znači da sam ja doveka zločinac", rekla je Vedrana Rudan u svojoj kolumni od koje se odmah ogradila Nova TV, koja je saopštila da više neće prikazivati rubriku Vedrane Rudan u IN magazinu.

Ali izgleda da bi Rudanka mogla da pređe na Internet, gde je njeno obraćanje izazvalo veliku pažnju. Reakcije su za sada uglavnom više nego pozitivne.

"Svaka cast Vedrana!!! Niko tu nema nista protiv Židova, bar ne ja! Ali da li se iko zapitao šta rade Palestincima??? Ako moze Kosovo dobiti svoju državu, neka SAD da drzavu i Palestincima!!! Prvi put da je neko i o ovoj temi progovorio i odmah je ukonjen sa tv-a... To je sramota za Novu tv! Vedrana nije ovim umanjila stradanja Židova već skrenula pažnju i na Palestinu i kako se i tamo dešavaju strahote a niko o tome ne prič u medijima!!! VEDRANA SAMO NAPRIJED... Pozdrav iz Bosne!

"Odlično je ovo rekla.i nije nimalo rasistički...... Židovi su ka vječne žrtve pa sad mogu klat okolo..tužno je sta su zaboravili kako je njima bilo. Hvala ti na ISTINI bez CENZURE".

Podsećamo da je Vedrana Rudan, pre nekoliko dana izrazila svoje duboko oduševljenje vešću da je Ante Gotovina na slobodi.

- Oduševljena sam. Ja sam od prvog časa bila uz Gotovinu, on je meni oduvek bio heroj, a ne zločinac i o tome sam i pisala. Očekivala sam robiju, šta drugo očekivati od Haga. Međutim, iznenadili su me, naravno, prijatno. Ovo je važan dan za sve hrvatske građane – navela je ona.

I dok njeni srpski obožavaoci mozgaju o tome da li je Vedrana ovom izjavom bila sarkastična ili ozbiljna, ona i dalje ostaje zagonetka.

Pogledajte još