PODSETNIK NA UŽASNE PRIZORE STRADANJA: Nova Zarina kampanja izazvala bes i osudu

Zarina nova kampanja izazvala je veliki bes i osudu na društvenim mrežama jer je mnoge korišćenje statua obmotanih belim čaršavima podsetila na užasne prizore stradanja viđenih na području Gaze.

Društvene mreže gore, budući da mnogi korisnici optužuju Inditexov najpopularniji brend za korišćenje genocida u Gazi u svojoj reklamnoj kampanji.

Kontroverzna kampanja je besne korisnike društvenih mreža podsetila na slike palestinske patnje u Gazi i Zapadnoj obali.

Omiljeni španski brend poznat po trendi odeći pristupačnih cena našao se na udaru zbog nove modne kampanje.

Španski brend na svojim je službenim društvenim mrežama podelio slike najnovije Zara Atelier kolekcije s američkom manekenkom Kristen Mekmenami.

Kampanja prikazuje manekenku kako stoji u sobi s lutkama prekrivenim belim čaršavima, a sve je okruženo ruševinama. Prema opisima, Zarina poslednja linija je kolekcija ograničenog izdanja kojom se slavi posvećenost izradi i strast prema umetničkom izražavanju brenda.

Međutim, kampanja je razbesnela korisnike na Instagramu i X-u koji tvrde da reklama neverovatno podseća na prizore stradanja u Gazi gde su ovakve scene zamotanih tela u bele čaršave postali svakodnevica.

Zara za sada nije ponudila nikakvu zvaničnu izjavu o tim optužbama.

Nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom sveta brend je ipak uklonio sporne fotografije sa svojih profila.

Brojni korisnici društvenih mreža su nakon sporne reklame pozvali na bojkot poznatog modnog brenda.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još