Predsednik SNS-a u Kikindi podneo ostavku

KIKINDA, 21. novembra 2012. (Beta) - Predsednik Opštinskog odbora Srspke napredne stranke (SNS) u Kikindi Ladislav Tomić podneo je ostavku, nakon afere u kojoj je jedan predstavnik te stranke nudio direktorsko mesto jedinoj odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) Azri Valentić, a snimak tog razgovora objavila lokalna VK televizija.

Tomić je za novosadski Dnevnik rekao da je ostavku podneo jer se ne slaže sa šefom Okružnog odbora SNS-a Pavlom Markovim, ali i zbog dešavanja u vezi sa odbornicom Azrom Valentić.

"Predsednik Okružnog odbora je na sednici na kojoj sam podneo ostavku izneo niz optužbi, rekavši da sam tu i ja napravio propust. Ne prihvatam te kritike, ali pošto je on hijerarhijski iznad mene, a ja držim do sebe i načina na koji sam vodio stranku, nije bilo druge nego da podnesem ostavku", rekao je Tomić.

Jedan član SNS-a je Azri Valentić u telefonskom razgovoru nudio mesto direktorice Kulturnog centra, ukoliko prestane da pomogne toj stranci da "prekomponuje" lokalnu vlast u Kikindi, koju predvodi Demokratska stranka.

Azra Valentić je policiji prijavila taj pokušaj korupcije, kao i veliki broj pretećih SMS poruka koje je dobijala sa nepoznatih brojeva mobilnih telefona.

Pogledajte još