Sindikat RTS: Tijanić prekršio više Zakona!

0

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) "Nezavisnost" saopštio je u četvrtak da pokreće inicijativu pred Upravnim odborom RTS-a za ocenu odgovornosti generalnog direktora javnog servisa Aleksandra Tijanića.

Sindikat smatra da je Tijanić prekršio Zakon o radu zato što nije u dužem vremenskom periodu isplaćivao zaradu u rokovima predvidjenim zakonom i Kolektivnim ugovorom i što više od godinu dana ne isplaćuje redovno naknade troškova za odlazak i dolazak sa rada.

Sindikat je saopštio da je Tijanić “selektivnim obezbedjivanjem prevoza od kuće do posla direktorima poslovnih jedinica službenim autom, izvršio diskriminaciju zaposlenih, pretvarajući ih u zaposlene prvog i drugog reda“.

Dodaje se da je prekršen i Kolektivni ugovor, jer se kasni sa isplatama jubilarnih nagrada, naknada za decu preminulih zaposlenih, kao i jednokratne novčane pomoći porodicama za rodjenje deteta.

Generalni direktor RTS-a je, kako je naveo sindikat “Nezavisnost”, prekršio i Zakon o štrajku, jer nije pregovarao s tim sindikatom o rešavanju nastalog spora.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.