Izborna skupština DS u nedelju

BEOGRAD, 23. novembra 2012. (Beta) - Izborna skupština Demokratske stranke (DS) biće održana u nedelju, 25. novembra, u beogradskom Sava centru i tada će biti izabrano novo rukovodstvo i usvojena nova partijska dokumenta.

Vanredni izbori usledili su nakon gubitka vlasti DS na parlamentarnim i izborima za predsednika Srbije, održanim u maju ove godine, posle kojih DS prvi put od demokratskih promena 2000. nije deo vlasti.

Kandidat te partije na predsedničkim izborima bio je lider stranke i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je na toj dužnosti bio poslednjih sedam godina.

Kandidati za lidersku poziciju u partiji su Dragan Djilas, zamenik predsednika DS i aktuelni gradonačelnik Beograda u drugom mandatu i Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar.

Za dosadašnjeg lidera stranke Borisa Tadića, koji se povukao iz izborne trke, rezervisana je funkcija počasnog predsednika DS.

Kandidati za sedam potpredsedničkih mesta su: Nataša Vučković, Jovan Marković, Vesna Martinović, Dejan Nikolić, Bojan Pajtić, Miodrag Rakić i Goran Ćirić.

Za predsednika političkog saveta predložen je aktuelni predsednik tog tela Dragoljub Mićunović.

Pogledajte još