Monstrum pušten na slobodu - da li je to moglo da se spreči!?

Svirepo mučenje i ubijanje štenadi odigralo se prekjuče na pijaci Senjski trg u Zemunu, u sred dana, naočigled brojnih zapanjenih građana koji su nemo posmatrali kako pomahnitali Vujica K. poput monstruma, lopatom prebija malene štence. Jedini koji se usudio da reaguje bio je Tomislav Krantić iz Zemuna koji je ceo slučaj prijavio policiji i pozvao veterinare, koji su odneli mrtve životinje, saznaje "Alo".

"Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam ih video da leže krvavi. Glave su im bile izlupane. Uzeo sam telefon i sve slikao i kasnije podneo krivični prijavu. Štenad je komšija ubijao naočigled 20 ljudi. Niko ništa nije smeo da kaže, svi su ćutali jer su ga znali kao opasnog čoveka sa navodno kriminalnim dosijeom", rekao je zgroženi Krantić.

Vujica K. je osumnjičen za krivično delo ubijanja i mučenja životinja, koje je prvi put uvedeno u naš pravni sistem 1. januara 2006, i može biti osuđen do godinu dana zatvora.

Ovaj monstrum se čak sutradan pojavio na pijaci kao da se ništa nije desilo, pa je čak i popio rakiju, sve dok ga oko 13 časova policija nije privela.

O brutalnosti čitavog događaja za "Alo" svedoči i prodavačica sa zemunske pijace, koja je još u šoku od stravičnih prizora kojima je prisustvovala:

“Uzeo je lopatu iz čista mira i otišao do tezge gde su u kartonskoj kutiji bili štenci - njih šest. Vadio je jedno po jedno i lopatom tukao po glavi nasred pijace. Niko nije smeo da mu priđe. Krv je pljuštala svuda unaokolo. Monstrum je na kraju četiri šteneta bacio preko ograde van pijace”.

Inače, šestoro štenadi je u nedelju po podne na pijacu u Zemunu doneo je S. Č. jer nema ko da vodi o njima računa, a prema izjavi njegovog sinovca, pre nekoliko dana se pokajao što ih je odneo i poželeo da ih vrati, ali ipak nije otišao. Male pse koji su bili pod tezgom i spavali u kutiji hranili su svi zaposleni i prolaznici.

Međutim, iz samo njemu znanih razloga Vujica je u četvrtak po podne iz obližnjeg restorana uzeo je lopatu i rukama vadio jedno po jedno štene i lopatom ih krvnički lupao po glavi. Nesrećni štenci su cvileli, a dva su uspela da pobegnu, ali oni od pretrpljnog šoka ne izlaze iz zaklona i niti jedu, niti piju.

Pogledajte još