Komisija odobrila Štampi da preuzme Futuru plus

BEOGRAD,26. novambra 2012. (Beta) - Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru Centroproizvoda, saopštila je u ponedeljak da je dobila dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da preuzme preduzeće Futura plus.

Kako se navodi, time je omogućen nastavak restrukturiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale neprofitabilno i bile na rubu propasti.

Najveći uspeh ove transakcije je očuvanje više od 4.000 radnih mesta, po čemu će to preduzeće biti jedno od pet najvećih u zemlji po broju zaposlenih.

Kako se navodi, obe firme - Futura plus i Štampa sistem, bile su u veoma lošem finansijskom stanju i bilo je neophodno pokriti gubitak koji je u obe kompanije u 2011. godini bio 13 miliona evra, a 2012. veći od pet miliona evra.

Generalni direktor Štampa sistema Milan Petrović je rekao da su do sada investirali oko 25 miliona evra u proces restrukturiranja, unapredjenje informacionog sistema i obuku zaposlenih.

"Centroproizvod" je februara 2011. godine od nemačke medijske grupacije VAC (WAZ) kupio lanac kioska u Srbiji "Štampa sistem" koji od tada posluje pod nazivom "Centro štampa", dok je "Futura plus" pre stečaja bila u vlasništvu Stanka Subotića.

Pogledajte još