Prolom voda i u Rusiji

PROLOM BANJA, 28. novembra 2012. (Beta) - Fabrika mineralne vode u Prolom Banji počela je da izvozi "Prolom vodu" i na rusko tržište, izjavio je u sredu za agenciji Beta direktor fabrike Dragoslav Ilić.

Prema njegovim rečima, na osnovu ugovora koji je potpisalo Turističko preduzeće "Planinka" iz Kuršumlije, u čijem sastavu radi fabrika, sa preduzećem "Rodnik" iz Sankt Peterburga, u narednih pet godina na rusko tržište biće izvezeno 2,5 miliona litara flaširane "Prolom vode", odnosno po pola miliona litara godišnje.

"Lekovita svojstva naše vode koja daju pozitivne rezultate u lečenju bubrežnih bolesti pročula su se u Rusiji zahvaljujući sve većem interesovanju njihovih gradjana za boravak u našoj banji, pa je tako došlo i do ove veoma značajne privredne saradnje", kazao je Ilić.

On je objasnio da će se "Prolom voda" u Sank Petrburgu prodavati isključivo po prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama, kao lekovita voda, a u 2013. godini je planirana prodaja i u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Fabrika u Prolom Banji godišnje proizvede 50 miliona litara flaširane lekovite vode, do čega se 20 odsto izvozi.

foto: http://www.prolombanja.com

Pogledajte još