Partizan pobedio Jug u prvoj utakmici četvrtfinala

BEOGRAD, 8. aprila 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana pobedili suu Beogradu dubrovački Jug sa 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2) učetvrtfinalu Evrolige.

Jug je poveo sa 2:0 i 3:1, ali je Partizan do poluvremena uspeo da izjednači na 5:5. Šampion Srbije odlično je počeo drugo poluvreme, kada je prvi put došao do vođstva, a onda stekao i tri poena razlike - 8:5.

Jug je, međutim, brzo uzvratio i do kraja treće četvrtine prišao na samo gol zaostatka, 8:7. Partizan je u poslednjoj četvrtini pokušavao da stekne dva gola razlike i na kraju uspeo u tome.

Najefikasniji u Partizanu bio je Duško Pijetlović sa pet postignutih golova. Vladimir Vujasinović postigao je dva, a po jednom su strelci bili Nikola Rađen, Filip Filipović i Živko Gocić.

Sandro Sukno postigao je tri gola za Jug, Tihomil Vranješ i Miho Bošković po dva, a po jedan gol postigli su Toni Azevedo i AndroBušlje.

Trener Vaterpolista Partizana DejanUdovičić rekao je da je pobeda od 11:9 nad Jugom u četvrtfinaluLige šampiona "aktivan rezultat" za obe ekipe, kao i da je njegov tim imao problema da se navikne na suđenje.


"Mogli smo i bolje, ali ovo je aktivan rezultat za oba tima. Rekao sam i pre utakmice da se u Beogradu neće ništa završavati. Moja ekipa je tokom cele utakmice imala problema da se navikne na ritam suđenja", rekao je Udovičić novinarima.

Strelac pet golova za Partizan Duško Pijetlović rekao je da je njegov tim loše počeo i da je pobedio uprkos greškama.

"Loše smo počeli, dozvolili smo Jugu da povede. Takve stvari moramo da ispravimo pre revanša, jer se u Dubrovniku neće praštati. Pravili smo greške i primili neke glupe golove, a ponekad smo bili loši i u odbrani sa igračem manje", rekao je Pijetlović.

Trener Juga Elvis Fatović nije bio nezadovoljan igrom svog tima.

"U početku smo bili bolji, ali smo na kraju morali da jurimo rezultat. Mogli smo da odigramo bolje, ali i lošije. Očekujem bolju igru u Dubrovniku, mada će biti teško. Nadam se punim tribinama, jer je Partizan atraktivan protivnik", rekao je Fatović.

Nikša Dobud ocenio je da je rezultat "relativno dobar", iako je njegova ekipa "poklanjala" golove.

"Nisam nezadovoljan, relativno je dobar rezultat. Mogli smo bolje da prođemo, jer smo poklonili neke golove. Rezultat je otvoren i možemo da nadoknadimo dva gola u revanšu", rekao je Dobud.

Revanš se igra 22. aprila, a pobednik će se plasirati na završni turnir u Rijeci.

Pogledajte još