Cilj je osvajanje Evrokupa

BEOGRAD, 4. decembra 2012. (Beta) - Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić rekao je u utorak da je tom klubu najbitnije da u ovoj sezoni osvoji Evrokup, kao i da je prvenstvo Srbije u vaterpolu jedno od najkvalitetnijih na svetu.

"Definitivno je cilj ove sezone osvajanje Evrokupa, a pored toga stvaranje jakih temelja za ostvarivanje rezultata u budućnosti i naravno podsticanje mladih da se bave sportom kroz škole vaterpola. S obzirom na opšte stanje u vaterpolu kao sportu i status Srbije u Evropi i svetu, naše prvenstvo je na visokom nivou i trenutno se kotira kao jedno od boljih", rekao je Udovičić za portal vaterpolovesti.

Udovičić je tokom karijere nastupao za mnogobrojne klubove širom Evrope i istakao je da se uvek treba ponašati profesionalno, bez obzira na razlike.

"Profesionalni sport je biti svuda isti i to treba potencirati bez obzira subjektivne razlike koje pojedinac svakako negde oseti. Svakog velikog sportistu odlikuju rad, upornost, disciplina i posvećenost sportu pre svega", kazao je kapiten reprezentacije Srbije.

Udovičić je rekao da je na njega najveći utisak profesionalizma ostavila reprezentacija Srbije, kao i da veruje da će u budućnosti za nacionalni tim igrati još bolji igrači.

Pogledajte još