Mišković odustao od sporne zemlje, ali ne i od 11 miliona evra

"Posle odustajanja stranog partnera prestaje interes kompanije Delreal za lokaciju u Bloku 53. U skladu sa važećim propisima kompanija će gradu Beogradu podneti zahtev za prestanak prava korišćenja posle čega očekujemo povraćaj plaćene naknade za uređenje zemljišta, uvećane za pripadajuću kamaptu a kako predviđaju odgovarajući zakoni", stoji u saopštenju Delreala, javljaju agencije.

Potpredsednik Delreala Vojislav Glavinić rekao je na konferenciji za novinare da je nemački partner "Bauhaus" juče pismom obavestio kompaniju da odustaje od zajedničkog projekta na toj lokaciji jer ne može više da produžava rokove i čeka dobijanje građevinske dozvole.

Prema njegovim rečima, kompanija očekuje povrećaj plaćenih naknada i poreza za pravo korišćenja od preko 10 miliona evra, kao i sredstva uložena u projektovanje i ugovore sa stranim partnerima koji iznose oko milion evra, a sve uz zatezne kamate počev od 2001. godine.

Glavinić je negirao da saslušanje predsednika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića u policiji pre dva dana ima veze sa odlukom "Delreala" da odustane od parcele, tvrdeći da je jedini razlog gubitak interesa zbog odustanka stranog partnera.

On je istakao da kompanija "Delreal" više od dve godine čeka konverziju tog zemljišta iz prava korišćenja u vlasništvo, jer bez toga nije moguće dobiti neophodne gradjevinske dozvole.

Glavinić je naveo da je zbog odustanka nemačke firme Srbija ostala bez mogućih investicija od više od 100 miliona evra, "Delreal" bez 22 miliona evra, a više od 1.500 ljudi bez radnih mesta.

Pogledajte još