Čović: Zvezda može da živi od svog poslovanja!

Nebojša Čović je gostujući na RTS-u naglasio i da su potraživanja kluba oko četiri miliona evra, ali da to mnogo ne umanjuje dug.

"Situacija je kompleksna i ona se kumulirala poslednjih nekoliko godina, a finansijske poteškoće su naročito krenule 2007. godine. Padali su prihodi, a povećane pozajmice kod banaka", naglasio je Čović.

On je dodao da se finansijski izveštaj privodi kraju i da će biti dostupan tokom naredne nedelje, kao i da je analizirano stanje od 1996. godine do 31. oktobra 2012. godine.

Upitan da li je tačno da su uprave Dragana Stojkovića i Vladana Lukića najviše zadužile klub, on je odgovorio da se neće baviti istragom, ali da će nadležnim organima biti dostupan izveštaj ukoliko ih bude zanimao.

Nebojša Čović je naglasio da je Zvezda samo od transfera igrača u 2007 i 2008. godini prihodovala oko 30 miliona evra i naglasio da FK Crvena Zvezda može da živi od svog poslovanja.

Čović je naglasio da izbori u ovom klubu biti do nove godine i da će biti izabran novi predsednik Dragan Džajić, kao i da će biti održana izborna skupština na njoj će biti izabran novi upravni odbor.

Član radne grupe FK Crvena Zvezda naglasio je i da ovaj klub ne može da priušti skupog trenera, odnosno sve preko 100.000 evra.

(Tanjug)

Pogledajte još