Nada poslednja umire - Dečak Milan P. srećan u novom domu

Dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata, danas je veseo, razdragan i živ, pišu Novosti.

Samo godinu dana ranije, lekari Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj borili su se za život mališana. Teške povrede unutrašnjih organa i prelomi kostiju u prvom momentu nisu bile ohrabrujuće za mališana. Imao je prelome obeju nadlaktica, podlaktica, nogu i kuka. Jako srce, ipak nije se predalo, a Milan danas živi sa rođacima.

- Pre mesec dana lekari su mu izvadili metalne šipke iz kostiju i više nema terapije. Idemo na sistematski pregled na Vojnomedicinsku akademiju i samo kad ima redovne kontrole. Do sada nije spominjao nesreću, a ni roditelje. Ide u vrtić i ponaša se kao i svako drugo dete - priča njegov rođak.

Centar za socijalni rad dugo je odlučivao kome će pripasti dečak i ko će voditi računa o njemu. Mnogi su se nudili da pruže topli dom Milanu.

Šta je njegovog oca nateralo da se ubije skokom s prozora zajedno sa sinom koga nije mogao da dobije punih osamnaest godina, verovatno nikada nećemo saznati. O mukama koje su ga zadesile on je javno govorio na zasedanju skupštine Udruženja vojnih beskućnika nekoliko meseci pre tragedije, podsećaju "Novosti".

Otac dečaka dugovao je pola miliona dinara Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, što je posle njegove smrti - otpisano.

Pogledajte još