Kosovski Srbi zadovoljni razgovorima u Beogradu

BEOGRAD, 6. decembra 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je u četvrtak, nakon sastanka s predstavnicima kosovskih Srba u Predsedništvu Srbije, da su oni zadovoljni razgovorima sa državnim vrhom i da će biti uključeni u pregovore sa Prištinom.

Stefanović je kazao da je dogovoreno da se sve buduće akcije na severu Kosova usaglašavaju, i da predstavnici kosovskih Srba budu konsultovani o budućim potezima države. Po njegovim rečima, pojedini delovi današnjeg razgovora spadaju u domen državne tajne.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kazao je da su na sastanku sa državnim vrhom predstavnici kosovskih Srba dobili garancije Vlade Srbije da će svi njihovi zahtevi u vezi sa sporazumom o integrisanom upravljanju prelazima biti ispunjeni.

Pantić je dodao da će na sutrašnjoj zajedničkoj sednici svih lokalnih skupština na severu Kosova odbornici odlučivati o deblokadi prelaza na Jarinju. Na razgovorima u Predsedništvu bili su predsednici četiri opštine sa severa Kosova, premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Rasim Ljajić, Jovan Krkobabić i Suzana Grubješić, direktor Vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i šef tima za tehničke pregovore sa Prištinom Dejan Pavićević.

Pogledajte još