Selaković: Spreman sam da snosim posledice

BEOGRAD, 7. decembra 2012. (Beta) - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je u petak, povodom zahteva Liberalno demokratske partije za njegovo smenjivanje, da je spreman da snosi odgovarajuće posledice ako je na bilo koji način postupio pogrešno.

"Očekujem od Vlade Srbije da, ako je nezadovoljna mojim postupcima i načinom na koji rukovodim Ministarstvom pravde i državne uprave, o tome raspravlja i donese odluku o tome na najvišem državnom nivou", naveo je Selaković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Selaković je dodao i da od LDP-a nije ni očekivao drugačiju reakciju od zahteva za njegovo smenjivanje.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je 4. decembra da Selaković podnese ostavku jer je "sa ekstremistima zloupotrebio protest" studenata, koji su tog dana u Beogradu protestovali zbog oslobadjanja hrvatskih i kosovskih ratnih komandanata pred Haškim tribunalom.

Ministar pravde je naveo da "za razliku od nekih", iza njega ne stoji milionski sumnjivo stečen kapital i istakao da nije učestvovao u pljačkaškim privatizacijama, koje su devastirale Srbiju i njen narod.

"Ja se slobodno krećem svojim gradom i državom, vozim se gradskim prevozom, i u odnosu na druge, koji su svojim ponašanjem više bili protiv svoga naroda i države nego uz nju, uvek sam bio uz svoj narod i svoje studente i uvek će tako i biti", istakao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Pogledajte još