Vlasnik Informera Dragan J. Vučićević nazvao Ivana Ivanovića "pič***inom" zbog gostovanja Mesića

On je u razgovoru sa Ivanom Ivanovićem između ostalog pričao o svojoj ulozi u sprečavanju građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji izjavivši "Da sam se ja slušao do rata ne bi došlo", poznanstvu sa Tuđmanom, Slobodanom Miloševićem, sastanku u Krađorđevu, politici prema Bosni i Hercegovini, Haškom tribunalu, ali i Evropskoj uniji ukazujući da je "I za Srbiju i za Hrvatsku najbolje rešenje udružena Evropa".

Kada je u pitanju Haški tribunal Mesić je naglasio da je i u Hrvatskoj Haški sud optuživan kao politički sud, kao i da je sud koji sudi samo Hrvatima navodeći da zločin ne poznaje nacionalnost.

Na pitanje voditelja da li neko sa hrvatske strane treba da se izvini srpskom narodu zbog svega što se događalo na prostoru bivše Jugoslavije, Stipe Mesić je odgovorio da se on još Svetozaru Maroviću izvinio, ali I svima kojima je hrvatska stana učinila nažao zloupotrebom hrvatskog imena, kao i da je kasnije i Ivo Josipović učinio isto.

Mesić je naveo da je poseta Kosovu na pravoslavni Božić, koja je odložena za jedan dan, bila apsolutna slučajnost.

(old_image)

Na samom kraju emisije Ivan Ivanović je gotovo simbolično svom gostu poklonio traktor igračku sa rečima da se traktor da onom ko je za njega i zadužen.

Na društvenoj mreži Tviter tokom trajanja emisije, profil Ivana Ivanovića konstantno je zasipan uvredama i pretnjama od strane tviteraša koji se nisu slagali sa izborom gosta.

Voditelj je sve uvrede uredno ritvitovao. Izjave poput ‘Ustašo, izdao si Srbiju’ ili ‘Sledeće nedelje u gostima Haradinaj I Gotovina’, ali i konkretne pretnje batinama stizale su sa svih strana.

Među onima koji se nisu slagali sa večerašnjim izborom bio je i vlasnik dnevnog lista Informer Dragan Vučićević koji je na svom nalogu napisao, između ostalog, da je gostovanje Stjepana Mesića samo deo zločina protiv srpskog naroda i pritom optužio Ivana Ivanovića da je u sred Srbije dozvolio širenje ustaške propagande i laži nazivavši ga pogrdnim rečima i delom izdajničke bande koja truje zemlju, ali i Mesiću i njemu opsovao ‘ustašku majku’.

Sa druge strane, određeni broj tviteraša burno je pozdravio, gotovo simbolično, imajući u vidu sve događaje koji su prethodili ovoj emisiji, poklanjanje traktora Stjepanu Mesiću. Za kraj Ivan Ivanović I bivši predsednik Hrvatske složili su se da su uprkos teškim temama uspeli da razgovor svedu na relaksirajuću notu.

(old_image)


Tekst: Ivana Mihajlović

Pogledajte još