Pantić: Imali smo obavezu da pomognemo Vladi Srbije

BEOGRAD, 9. decembra 2012. (Beta) - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je u nedelju da su odbornici opština sa severa Kosova morali da donesu odluku o prekidu protesta na Jarinju jer su imali obavezu da pomognu Vladi Srbije u nastojanjima da nastave put evropskih integracija.

U intervjuu dnevniku "Politika", Pantić je rekao da je za njega prethodnih nekoliko dana bilo najateže od 1999. godine, jer su odbornici morali da donesu odluku o prekidu protesta na Jarinju, što se "praktično kosi sa interesima" kosovskih Srba.

"Svakako da je ovo bio jedan od najtežih perioda od 1999. godine jer smo morali da donesemo odluku koja se praktično kosi sa insteresima naših gradjana. S druge strane imali smo obavezu da pomognemo Vladi Srbije u njenim nastojanjima da nastavi put evropskih integeracija i ne ugrozi svoj medjunarodni položaj", kazao je Pantić.

On je ocenio tu odluku kao veliki uspeh, jer je "siguran da će odnosi izmedju Vlade i Srba na Kosovu od sada biti bez ikakvi trzavica kao i da će se zajednički raditi na ostvarivanju državnih i nacionalnih interesa".

"Put ka Eu je veoma važan ali istovremeno moramo voditi računa o našem državnom i nacionalnom interesu", poručio je Pantić.

Pogledajte još