Pobede San Antonija, Portlanda i Majamija

BEOGRAD, 11. decembra 2012. (Beta) - Košarkaši San Antonija pobedili su nakon produžetaka u gostima Hjuston sa 134:126, dok je Portland trijumfovao protiv Toronta sa 92:74, a aktuelni šampion Majami slavio protiv Atlante sa 101:92, u utakmicama NBA lige igranim u noći izmedju ponedeljka i utorka.

Najzapaženiji akter utakmice u pobedi San Antonija bio je Toni Parker sa "tripl-dabl" učinkom. Francuski košarkaš je ubacio 27 poena uz po 12 asistencija i skokova. Kod gostiju je Geri Nil bio najefikasniji sa 29 koševa, a Manu Djinobili je dodao 22.

Najefikasniji igrač utakmice bio je, medjutim, Džeremi Lin iz Hjustona sa 38 poena, sedam asistencija i tri skoka, a odličan je bio i Omer Ašik sa "dabl-dabl" učinkom od 21 poena i 10 skokova.

Portland je na svom parketu bio bolji od Toronta, a najbolju partiju u sezoni pružio je srpski internacionalac Saša Pavlović sa skorom od 10 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Majami je kod kuće slavio protiv odlične ekipe Atlante, a najzaslužniji za pobedu domaćina bio je Lebron Džejms sa 27 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Pogledajte još