Vukoičić: Svako pametan se zabrine zbog dva vezana poraza!

"Kada se izgube dve utakmice uzastopno svako pametan se zabrine. Ubeđen sam i siguran da je utakmica u Podgorici bila akumulacija psihičkog i mentalnog zasićenja i to se odrazilo na jednu vrstu apatije unutar tima. To nije opravdanje za utakmicu protiv Kahasola", rekao je Vlada Vukoičić posle utakmice u hali Pionir.

Crvena zvezda će u drugoj fazi Evrokupa igrati u Grupi L sa nemačkim Ulmom, turskim Galatasarajom i ruskim Uniksom.

"Mnogo je daleko druga faza, još četiri nedelje. Do tada imamo utakmice u Jadranskoj ligi koje nam život znače. Dva tima kao što su Uniks i Galatasaraj vide svoju šansu i priliku da budu sa pojačanjima budu još konkurentnije, a ne bih potcenio ni Ulm", istakao je Vukoičić.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda izgubila od Kahasola

Trener Zvezde je kazao da je ključ u porazu od Kahasola suviše meka odbrana u prvoj četvrtini.

"Ono što se desilo na početku odredilo je tok utakmice, suviše smo igrali mekano u odbrani, napravili samo tri faula. Ako protivniku koji je došao da igra mušku košarku date takvu priliku sve ide mnogo teže. Pokušali smo u nekoliko navrata da promenimo odbranu, ali je u tim trenucima napad bio loš i mi smo bili limitirani", kazao je Vlada Vukoičić.

"Vodili su od prve do poslednje sekunde i zasluženo pobedili. Imali smo priliku načetiri razlige, tu smo se spetljali i u poslednjem minutu sebi zakomplikovali situaciju teškim rešenjima", dodao je trener Crvene zvezde.

Trener Kahasola Aito Garsija Reneses rekao je da je Crvena zvezda dobar tim I da je zasluženo prošao u drugi krug.

"Jedan od razloga pobede nad Zvezdom je činjenica da je protivnik šutirao loše za tri poena. Mi obično imamo problema sa time I srećan sam što to večeras nije bio slučaj. Zvezda kao da nije igrala u prvom poluvremenu, u prošlim utakmcama Evrokupa su bili mnogo bolji", rekao je Reneses.

Kahasol se, zajedno sa Zvezdom, iz Grupe H plasirao u najboljih 16 ekipa Evrokupa.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo se plasirali dalje, ali prolaz je i veliki problem zbog brojnih putovanja, koja će nam stvoriti mnogo problema u španskom prvenstvu", kazao je Reneses.

Beta

Pogledajte još