Sav taj luksuz: Čedomir Jovanović kupio džip od 50.000 evra

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kupio je nov automobil - džip „lendrover diskaveri 4“ - za oko 50.000 evra, saznaje Kurir. Prvi čovek liberala postao je bogatiji za luksuzni terenac, koji je platio 5.251.170 dinara.

Ako se hvatate za glavu i pitate se ko u današnje vreme može sebi da priušti tako skupu igračku, nije naodmet da podsetimo da je Jovanović čovek koji već godinama uživa u luksuznom načinu života - od fensi gajbe, neverovatnih putovanja do finih krpica renomiranih dizajnera.

Međutim, da ne grešimo dušu, Jovanović nije iskeširao 50.000 evra već je „lendrover“ kupio na lizing, na malo „neobičan“ način.

(old_image)
Land Rover Discovery 4

Prema podacima "Grand motorsa", Jovanović je uzeo lizing preko firme "Soželiz Srbija", čiji je stopostotni vlasnik Sosijete ženeral banka AD Srbija, a kupio ga je kao polovan automobil.

Ukoliko je prosečna plata u Srbiji 41.558 sdinara, prostom računicom se dolazi do podatka da prosečan Srbin ovaj džip može da zaradi za 10,5 godina.

Ovakav džip ima pogon na sva četiri točka, a u najluksuznijem paketu opreme HSE opremljen je kožom, satelitskom navigacijom, a za samo 9,6 sekundi ubrzava do maksimalne brzine od 180 km/h.

U imovinskoj karti Čedomira Jovanovića na sajtu agencije za borbu protiv korupcije nema novog terenca. Pored plate poslanika od 115.702 dinara, prijavljen je automobil "tojota prijus", 2009. godište.

(Kurir)

Pogledajte još