Đoković ubedljiv u drugom kolu protiv Ernandeza

BEOGRAD, 14. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu savladao Španca Oskara Ernandeza sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Naredni protivnik Đokovića biće pobednik duela 263. tenisera sveta Žan-Rene Lisnara i Španca Alberta Montanjesa, koji je iznenadio zemljaka i 16. nosioca Nikolasa Almagra pobedivši ga sa 2:1 (7:6, 4:6, 7:6). Montanjes je trenutno 36. na svetskoj ATP rang listi. 

Srpski teniser odlično je počeo meč i napravio brejk u drugom gemu za vođstvo od 2:0. Ernandez je odmah uzvratio brejkom, ali je Đoković zatim "vezao" četiri gema i, uz nova dva brejka, završio prvi set.

Ernandez je samo na početku drugog seta uspeo da parira Đokoviću, koji je u petom gemu napravio novi brejk.

Nakon toga, srpski teniser ponovo je ušao u seriju, osvojio tri uzastopna gema i došao do zaslužene pobede. 

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da nije očekivao da će u današnjoj pobedi nad 65. igračem sveta Oskarom Ernandesom iz Španije pružiti tako dobru partiju.

"Nisam očekivao da ću odigrati ovako dobro, jer nisam imao puno vremena da se spremim za promenu podloge. U singlu nisam igrao mečeve na šljaci", rekao je Đoković posle pobede od 2:0 (6:1, 6:2) u drugom kolu turnira Masters serije u Monaku gde je postavljen za trećeg nosioca.

Đoković je početkom prošlog meseca igrao na šljaci u duelu Dejvis kupa reprezentacija Srbije i Španije. Loše vreme, međutim, tada je omelo pripreme obe ekipe, a svi su se potom vratili bržim podlogama.

"Bio sam vrlo agresivan, a u isto vreme dovoljno strpljiv, što je vrlo bitna kombinacija za zemljanu podlogu. Nadam se da ću uspeti da nastavim da igram na istom nivou", dodao je 21-godišnji Đoković.

Turnir master serije u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2,75 miliona evra.

Pogledajte još