Federerov medeni mesec na šljaci

MONTE KARLO, 14. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Drugi teniser sveta Rodžer Federer provešće svoj medeni mesec na turniru Masters serije u Monte Karlu gde se mečevi igraju na šljaci, podlozi na kojoj je švajcarski igrač doživeo najveća razočarenja u karijeri.

Federer je, ipak, odlučio da još jednom iznenadi svet i samo tri dana posle venčanja sa dugogodišnjom devojkom Mirkom Vavrine, koja je možda i očekivala putovanje na neku egzotičnu destinaciju, počeo da trenira u Monte Karlu.

"Naravno da sam razgovarao sa Mirkom. Rekla mi je da će podržati moju odluku, kakva god ona bila", rekao je osvajač 13 gren slem titula na današnjoj konferenciji za novinare.

"Uostalom, čini mi se da smo već nekoliko godina na medenom mesecu, tako da ne mislim da je neophodno da odemo da slavimo na nekom posebnom mestu", dodao je Federer.

Mirka Vavrinec će tako morati da privremeno zaboravi skromno venčanje u Bazelu i pomogne suprugu da prebrodi poslednje iskustvo sa zemljane podloge.

Federer je poslednji meč na šljaci igrao u finalu Rolan Garosa, kada je u duelu sa Rafaelom Nadalom osvojio samo četiri gema.

"Mirka i ja smo svih ovih godina proveli zaista lepe trenutke. Sada sam jednostavno osetio da je dolazak u Monte Karlo prava odluka, tako da sam srećan što sam ovde", kazao je Federer, koji je isprva nije planirao da učestvuje na turniru u mondenskom gradu na Azurnoj obali.

Mladi bračni par se upoznao na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a subotnje venčanje je, prema rečima Federera, samo "šlag na torti".

"Bio je to poseban trenutak. Prethodno sam razmišljao o venčanju i procenio da ćemo u braku biti još opušteniji, pošto smo već toliko dugo zajedno", naveo je 27-godišnji Federer.

"Brak ne unosi mnogo promena u vaš život. Ali definitivno utiče na vaš način razmišljanja, a tako i na život. Bilo je lepo podeliti taj trenutak sa porodicom i najbližim prijateljima. Preplavile su me emocije", dodao je Švajcarac.

Federer, koji je zbog toga što retko pokazuje emocije stekao i nadimak "ledeni", priznao je i da je zaplakao pred oltarom.

Suze su, međutim, bile posledice radosti, a ne frustracija koje su Federera naterale u plač posle finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije, kada je Švajcarac pretrpeo novi poraz od Nadala.

"Jednostavno bio sam srećan što je toliko volim i što znam da mi je ljubav uzvraćena. Bio je to vrlo lep dan. Nebo je bili savršeno, vreme takođe. Sve je bilo vrlo, vrlo lepo", istakao je Federer.

Takmičenje u Monte Karlu, inače, Federer će početi duelom sa Italijanom Andreasom Sepijem u drugom kolu turnira, koji do sada nije osvajao. Tri prethodna nastupa u Monte Karlu Federer je završavao u finalu, a svaki put ga je u borbi za titulu pobedio Rafael Nadal.

Pogledajte još