Dušan Petrović: Neću da podnesem ostavku!

Neću podneti ostavku, jer sam izabran na listi DS i dobio sam glasove građana da bih se borio za suštinski važan cilj"Pitanje ko će da bude u poslaničkoj grupi DS je rešeno na izborima, rešio ga je Ustav i rešio ga je zakon", rekao je Petrović agenciji Beta, a prenose "Vestionline"

On je dodao da je to potpuno sporedno pitanje i da osim funkcionera DS to više ne interesuje nikog u Srbiji.

Glavni odbor DS odlučio je juče da svi bivši ministri iz te stranke vrate poslaničke mandate.

Petrović, koji je bio ministar trgovine i poljoprivrede, naveo je da formalno-pravno odluka Glavnog odbora DS nije obavezujuća, ali da ona ima svoj politički značaj.

"Pre 10 dana i juče sam ponovio da neću podneti ostavku, jer sam izabran na listi DS i dobio sam glasove građana da bih se borio za suštinski važan cilj, a to je stvaranje uslova za bolji život građana Srbije, kroz približavanje, i na kraju ulazak u EU", rekao je Petrović.

Upitan da li zbog odbijanja da podnese ostavku može da bude isključen iz stranke, Petrović je rekao da je to pitanje za one koji vode DS i nadležne organe u stranci.

"To treba da pitate one koji o tome mogu da donesu odluku, ljudi koji vode DS i nadležne organe u DS koji se bave tim stvarima. Ja sam član DS", rekao je Petrović.

On je naveo da DS u ovom trenutku nije izašla sa jasnim odgovorom na to šta misli da su najvažnija državna pitanja.

"To je loše, o tome sam govorio juče. Rekao sam šta predlažem kao politiku", dodao je Petrović.

Pogledajte još