AO: Đoković odbranu titule počinje protiv Matjea

Znatno teži posao od Đokovića na startu prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira imaće Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Protivnik Tipsareviću biće ljubimac domaće publike Lejton Hjuit, dok će Troicki prolaz u drugo kolo morati da potraži "preko" Čeha Radeka Štepaneka.

Sva trojica srpskih tenisera nalaze se u istoj polovini žreba što teoretski znači da bi prvi srpski duel mogao da usledi u 3. kolu kada bi Đoković i Troicki podelili megdan, a drugi tek u polufinalu u kojem bi rivali bili Janko Tipsarević i pobednik meča Đoković - Troicki.

To je, naravno, idealan scenario. Prethodno, do duela sa Troickim Đoković bi prvo morao da obedi Matjea, a potom pobednika duela Rajan Herison (SAD) - Santjago Hiraldo (Kolumbija).

Troickog, pak, na putu do Đokovića čekaju Štepanek i pobednik duela Felisijano Lopes (Španija) - kvalifikant.

Najzad, Tipsarevića posle Hjuita očekuje bolji iz susreta Lukaš Lacko (Slovačka) - Žil Miler (Luksemburg), a potom najverovatnije Francuz Žilijen Beneto.

(old_image)

Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej nalaze se u drugoj polovini žreba što znači da bi protiv najboljeg tenisera sveta i branioca titule u Melburnu Đokovića mogli da igraju tek u finalu.

U konkurenciji teniserki Ana Ivanović će na startu Australijen Opena igrati protiv Mađarice Melinde Cink, dok će se Jeleni Janković suprotstaviti Šveđanka Johana Larson.

Danijela Hantuhova iz Slovačke biće protivnica Ani Ivanović u drugoj rundi, dok bi Jelena Janković trebalo da igra protiv pobednice duela dve kvalifikantkinje. Posle 3. kola Srbija će imati predstavnicu manje, pošto je žrebom odlučeno da se tada sastanu Ivanović i Jelena Janković.

Marija Teresa Toro iz Španije biće prva prepreka Bojani Jovanovskoj. Ukoliko je "preskoči" Jovanovski će se u 2. kolu sastati sa pobednicom meča Mirjana Lučić (Hrvatska) - Lusi Šafarova (Češka), a u sledećoj rundi suparnica će joj, najverovatnije, biti 12. nosilac, Nađa Petrova iz Rusije.

Otvoreno Prvenstvo Australije u tenisu počinje u ponedeljak 14, a završava u nedelju 27. januara.

(Tanjug)

Pogledajte još