Đoković: Ne menjam pobedničku formulu!

"Do sada nisam menjao način priprema za Melburn. Sve je u principu isto, a najvažniji je tim koji me podržava. Samo još treba da startujem", rekao je Đoković koji će u Melburnu pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji trofej na prvom godišnjem gren slemu.

Novak Đoković je naglasio da voli da igra u Melburnu, jer na turnir dolazi potpuno odmoran.

"Volim da igram na Australijen Openu, jer posle pet, šet i sedam nedelja pauze napunim baterije i jedva čekam da počne turnir. Osećam da sam odnovio snagu i svež i motivisan počinjem sezonu ", rekao je Đoković

Prvi teniser Srbije je naglasio da mu više ne smeta australijska vrućina.

"Australijsko leto može ponekad da bude surovo zbog vrućne, ali tako je ovde već dugi niz godina. Navikao sam se na ovu klimu i znam kako je igrati pod ovakvim uslovima. Jednostavno, kako je svima, tako je i meni", rekao je Đoković.

Srpski teniser koji je u poslednjih osam gren slem turnira, stigao do finala na šest, a pobedio na četiri, važi za velikog favorita među kladioničarima. Ipak, Đoković smatra da su veliki favoriti i Švajcarac Rodžer Federer koji nišani 18. gren slem titulu, ali i Britanac Endi Marej, koji ga je pobedio u finalu poslednjeg US Opena.

"Marej je postao gren slem i olimpijski sampion. On je veliki igrač, mentalno je ojačao i počeo da veruje u svoje sposobnosti, što je ključ uspeha", rekao je Đoković koji u prvom kolu Melburna u noći između nedelje i ponedeljka igra protiv Francuza Pola Anrija Matjea.

Pogledajte još