Vučić najavio uklanjanje spomenika u Preševu

Vučić nije na konferenciji za novinare želeo da kaže kada će tačno spomenik biti uklonjen, ali je dodao da niko ne može da se ponaša "protivpravno" i da kao razlog za to traži u etničkoj pripadnosti.

- Albanci su tražili internacionalizaciju problema, ali ne čini mi se da im to ide u prilog kao 2001. ili 2002. godini. Oni ovde nisu ugroženi. Postoje neke usijane glave koje misle da kao političari treba da upućuju pretnje državi. Mislimo da su to političke fraze, ali smo potpuno spremni da zaštitimo ustavni poredak Srbije - rekao je Vučić.

Sporni spomenik u Preševu

Ministar je istakao da se zakoni i Ustav Srbije moraju poštovati i da će u skladu s tim "država preduzeti korake po pitanju" spornog spomenika u centru Preševa.

- Poštujemo stav međunarodne zajednice, a oni smatraju da je to unutrašnje pitanje Srbije. Svima je jasno i potpuno je očigledno da su preterali - rekao je Vučić.

Na skupštini svih albanskih odbornika iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa juče je usvojena deklaracija kojom se odbija zahtev Vlade Srbije da spomenik bude uklonjen, a traži se i internacionalizacija tog problema.

S Vučićem u poseti Kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

(Izvor:Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.