Vukoičić: Teško nam je pao poraz od Uniksa

"Teško nam je pao poraz ako se u obzir uzme činjenica da je utakmica imala relativno dobar tok, da smo trideset i nešto minuta bili u igri i u prilici da možda napravimo iznenadenje. Ostao je žal što smo u samo par minuta praznog hoda prokockali ono što smo gradili tokom cele utakmice. Možda sve to što smo dobro uradili ne bi bilo dobvoljno za pobedu, ali bi bar poraz i konačna razlika bila prihvatljiviji", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Porazom od 19 poena razlike od Uniksa, Zvezda je zakomplikovala svoju poziciju u grupi, jer posle tri odigrana meča zauzima poslednje mesto na tabeli sa skorom 1-2.
"Dobro smo počeli meč, pe svega u defanzivi. Kontrolisali smo njihov pik-end-rol i skok i to je rezultiralo sa samo 10 poena primljenih u prvoj četvrtini. U prevelikoj želji da sebe nagradimo poromašili smo nekoliko zicera i otvorenih šuteva. Nismo uspevali da pogodimo za tri poena i stalno smo bili u nadi da ćemo kad šut proradi uspeti da napravimo rezultatski balans. Kod rezultata 60:54 u korist domaćina mnogo situacija nismo realizovali na pravi način i bili smo kažnjeni", objasnio je Vukoičić.

Crveno-beli su imali dosta problema na putu u Kazanj. U ponedeljak im je otkazan let iz Moskve, pa su posle petočasovnog čekanja bili prinuđeni da prenoće u hotelu na aerodromu u glavnom gradu Rusije.
"Put smo dobro isplanirali, kako bismo napore sveli na najmanju moguću meru. U tom cilju u Rusiju smo krenuli još u ponedeljak kako bismo u utorak imali dva treninga i dovoljno vremena da se priviknemo na vremensku razliku. Međutim, ispalo je onako kako nismo želeli. U ponedeljak smo se ceo dan maltertirali po aerodromu, spavali smo svega par sati. Sve te probleme u narednim danima moramo da prevaziđemo jer nas čekaju važne utakmice", zaključio je Vukoičić.

Naredni meč košarkaši Zvezde odigraće u nedelju od 19 sati kada u okviru 19. kola Jadranske lige MZT iz Skoplja gostuje u Pioniru.

(Tanjug)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.