Partizan pozvao Javor da se ogradi od izjava Lazovića

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Fudbalski klub Partizan zatražio je od fudbalskog kluba Javor da se ogradi od izjava potpredsednika ivanjičkog kluba Dragomira Lazovića i protiv njega pokrene disciplinski postupak zbog tvrdnji da je prvenstvo neregularno i da u neregularnostima učestvuju "crno-beli".

U otvorenom pismu Partizan je, takođe, pozvao Javor da protiv Lazovića pokrene disciplinski postupak, a Fudbalski savez Srbije (FSS) da zaštiti ne samo "crno-bele" već srpski fudbal u celini.

Lazović je u utorak izjavio da je prvenstvo neregularno i da Partizan koristi pomoć sudija kako bi osvojio, odnosno odbranio titulu šampiona.

Partizan je u subotu pobedio Javor sa 1:0, u utakmici 26. kola Jelen Superlige Srbije, a na tom meču ivanjičkoj ekipi je poništen pogodak Miloša Trifunovića. Sudija Igor Paunović je doneo takvu odluku pošto je smatrao da lopta nije prešla gol-liniju pre nego što je loptu izbio čuvar mreže "crno-belih" Mladen Božović.

U otvorenom pismu Partizana upućenom finansijeru Javora Dušku Sekuliću navodi se da je Lazović svojim izjavama ponizio beogradski klub, ali i da se posle posmatranja video snimka ne može utvrditi da li je gol uopšte postignut.

"Gospodin Lazović je, ocenivši da je prvenstvo zbog te situacje neregularno, iskoristio priliku da iznese teške optužbe i uvrede na račun igrača, trenera i članova uprave Partizana, ponizivši nas i potcenivši, klevetnički nipodaštavajući naš svakodnevni rad", navodi se u pismu.

Partizan je zatražio od fudbalskog kluba Javor da se ogradi od tih izjava i pokrene disciplinski postupak protiv Lazovića.

"Očekujemo da se Javor, kao ugledan i uspešan klub ogradi od istupa svog potpredsednika i izvini Partizanu za izrečene uvrede i klevete. Takođe, očekujemo da ćete pokrenuti disciplinski postupak protiv gospodina Lazovića i izreći mu odgovarajuću sankciju. Partizan bi to svakako učinio kada bi neko od njegovih funkcionera na takav način oklevetao bilo koga u srpskom fudbalu", navodi se.

Takođe, Partizan je pozvao i FSS da zaštiti fudbalski sport, jer izajve potpredsednika Javora nanose "nenadoknadivu štetu fudbalu, rasteruju navijače sa stadiona i pre svega ugrožavaju regularnost takmičenja".

Partizan je takođe podsetio da na "večitom derbiju" odigranom 28. februara nije priznat gol Miloša Bogunovića, što je, prema mišljenu "crno-belih", moglo da utiče na ishod prvenstva, ali da se niko iz kluba iz Humske nije žalio na suđenje. Takođe, navodi se da je u tom preriodu Lazović bio član Upravnog odbora Crvene zvezde.

Takođe, Partizan je podsetio da je najuspešniji i najtrofejniji fudbalski klub u Srbiji, da u poslednje dve godine dominira srpskom fudbalskomm scenom, kao i da ima najkvalitetniju i najuspešniju omladinsku školu i najveći broj igrača u reprezentativnim selekcijama.

"U delu fudbalske Srbije, u trenutku kada je Partizan skoro obezbedio titulu prvaka, pokrenuta je akcija pod radnim nazivom 'pljunite na Partizan', čija je perjanica, nakon istupa Lazovića, fudbalski klub Javor. Cilj ove akcije je ne samo diskreditovanje aktuelnih uspeha, već i stvaranje uslova da se slični uspesi onemoguće u budućnosti", dodaje se.

Pogledajte još