Rasturena sekta koja je svoje sledbenike uvodila u seksualno ropstvo

Sledbenici su bili primoravani na prinudan rad ili seksualne usluge, uključujući prostituciju, saopštili su branioci žrtava koji su naveli da su pre više od godinu dana podneli žalbu vezanu za sektu.

Savezna policija, agenti meksičkog Nacionalnog instituta za imigraciju i tužioci pretresli su ranije ove sedmice jednu od kuća u blizini mesta Nuevo Laredo, preko granice naspram grada Laredo (Teksas) i pronašli su članove sekte, uključujući decu, koji žive u prljavštini.

Policija je uhapsila 14 stranaca, od toga šestoro Španaca, po dvoje iz Brazila, Bolivije i Venecuele i po jedan iz Argentine i Ekvadora.

Vođa članovima sekte "reprogramirao" mozgove

U kući je pronađeno i 10 državljana Meksika, uglavnom žena, za koje se pretpostavlja da su bile žrvte sekte.

S obzirom na strogu zakletvu o vernosti, koju su svi članovi sekte polagali kada su se učlanjivali, biće teško utvrditi ko je od privedenih bio žrtva, a ko počinilac.

Policija je saopštila da je vođa sekte bio Hoze Arenas Losander Segovija, dok na sajtu "Branilaca Hrista" stoji da je to Španac Ignasio Gonzales de Ariba.

De Ariba je članovima sekte držao i kurseve "bioprogramiranja", ezoterične prakse, čiji je cilj da učesnicima "reprogramira" mozgove, kako bi se eliminisali bol, patnja i napetost.

Blic.rs

Pogledajte još