Vukoičić: Šteta sto nismo pobedili sa većom razlikom!

"Oštaje žal što kada smo imali prednost u jednom trenutku od plus 16, nismo zadržali to i posle povećali i tako dobili sa više od 19, koliko je nas Uniks dobio u prvoj utakmici. Oni su ipak kvalitetna ekipa i znali su kako to da spreče", rekao je Vukoičić posle pobede svog tima sa 81:73 u četvrtom kolu Grupe L Evrokupa.

Zvezda je na poluvremenu gubila sa dva poena razlike, a kao ključ preokreta, Vukoičić je naveo promenu postave i agresivniju odbranu.

"U prvom poluvremenu smo igrali koš za koš, što nije dobra strategija. Napad je bio dobar, ali odbranu nismo igrali kako treba. U trećoj četvrtini smo promenili petorku, agresivnije zaigrali u odbrani i to je prelomilo meč", kazao je Vukoičić.

Za Zvezdu je protiv Uniksa debitovao centar Predrag Samrdžiski, a trener Zvezde je rekao da može da bude zadovoljan kako je reprezetantivac Makedonije odigrao prvu utakmicu.

"Samardžiski od kada je stigao imao je samo dva treninga, što je veoma malo vremena. Kada se sve sabere i oduzme, mogu da budem i više nego zadovoljan kako je on primio određene principe. Vreme radi i za njega i za nas" rekao je trener beogradskog kluba.

Posle četiri odigrana kola sve ekipe u grupi L imaju učinak od po dve pobede i poraza, a Vukoičić je kazao da se "pokazalo da je grupa nepredvidljiva i da svako svakog može da pobedi".

Košarkaš Zvezde Majk Skot rekao je da je ključ pobede njegove ekipe dobro trčanje u trećoj četvrtini.

"Znali smo da će biti teško, bili smo uzbuđeni zbog izazova. Veoma poštujem Uniks, ali smo mi ovoga puta bili bolji. Ključna je bila treća četvrtina, kada smo agresivnije igrali u odbrani i dobro trčali", kazao je Skot.

Na konstataciju novinara da je protiv Uniksa odigrao dobru utakmicu pošle duže vremena, Skot je kazao da se usponi i padovi dešavaju svima.

"Život je pun uspona i padova, koji se svima dešavaju, a ja moram da još jače treniram i da se borim, kako bih igrao što bolje", rekao je Skot.

Beta

Pogledajte još