Poslanici prvo postavljali pitanja na druge teme

BEOGRAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Poslanici opozicije iskoristili su u četvrtak na početku sednice pravo da postavljaju pitanja na razne teme, posle čega su predstavnike Vlade Srbije pitali o ekonomskim merama i raspuštanju opštine Zemun kao što je predviđeno dnevnim redom.

Na zahtev poslanice Nove Srbije Aleksandra Janković na početku sednice minutom ćutanja odata je počast radnicima Radio-televizije Srbije poginulim u bombardovanju zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine. Poslanica kluba Napred Srbijo Jorgovanka Tabaković upitala je da li je Vlada Srbije ispostavila fakturu Kforu, EU i kosovskoj vladi za refudiranje duga Kosova koji plaća Srbija s obzirom da Srbija ne ubira prihode i poreze sa Kosova.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Dragan Šormaz pitao je predsednika Vlade Srbije ko je doneo odluku da oficiri Vojske Srbije učestvuju u vežbi NATO-a u Gruziji na granicama sa Rusijom - državom koja je protiv održavanja tih vežbi i pitao da li će neko za to da snosi dogovornost. Poslanica NS Aleksandra Janković od predsednika Vlade, Republike i Skupštine takođe je tražila odgovore o učešću Srbije u vežbama u Gruziji.

Pogledajte još